گالری فیلم

حافظه و آلزایمرکلینیک تخصصی حافظه و آلزایمر - حافظه و آلزایمر

توضیحات دکتر حمیدرضا رخصت یزدی متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات، در رابطه با آلزایمر

حافظه برای عملکرد انسان بسیار مهم است. بدون حافظه، انسان ها توانایی حفظ اطلاعات جدید که به آنها در ایجاد مهارت ها و رشد کمک کند را ندارند. در ساده ترین شکل، حافظه به ادامه روند حفظ اطلاعات در طول زمان اشاره دارد. این بخشی جدایی ناپذیر از شناخت انسان است، زیرا به افراد اجازه می دهد تا رویدادهای گذشته دور و یا نزدیک را به یاد بیاورند و از آنها استفاده کنند تا درک و رفتار خود را در زمان حال تنظیم کنند. حافظه همچنین به افراد چارچوبی می دهد که از طریق آن می توانند حال و آینده را درک کنند. به این ترتیب، حافظه نقش مهمی در نگهداری اطلاعات در افراد دارد. سه فرآیند اصلی وجود دارد که نحوه عملکرد حافظه را مشخص می کند. این فرآیندها شامل رمزگذاری، ذخیره سازی و بازیابی (یافراخوانی) هستند. بنابراین بهتر عمل کردن این سه فرایند نقش مهمی در زندگی مادارد، چون که همه چیزهایی که می دانیم و بسیاری از کارهایی که انجام می دهیم به حافظه ما مربوط می شود. اما در بعضی موارد عملکرد حافظه دچار نقص شده و منجر به یکسری اختلالات از جمله آلزایمر می شود.

چرا تشخیص آلزایمر اهمیت دارد؟کلینیک تخصصی حافظه و آلزایمر - چرا تشخیص آلزایمر اهمیت دارد؟

توضیحات دکتر سروش لهراسبی دکتری تخصصی علوم شناختی، در رابطه با اهمیت انجام تست های عصب شناختی حافظه

با توجه به اینکه بیماری آلزایمر یک بیماری شایع و مهم است، در بسیاری از کسانی که با دمانس زندگی می‌کنند هرگز این بیماری تشخیص داده نشده است. تشخیص آلزایمر ، فرصت حمایت اجتماعی، برنامه‌ریزی و مراقبت‌های پیشرفته را فراهم می‌کند. بیماری آلزایمر هر چه زودتر تشخیص داده شود، دسترسی سریع‌تر به درمان، میتواند کمک به بهبود عملکرد شناختی و کیفیت زندگی بیمار را در پی داشته باشد. براساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری در جهان رو به افزایش است، بنابراین بررسی دقیق عملکردهای شناختی افراد می تواند به تشخیص زود هنگام آن برای شروع درمان کمک کننده باشد.

اثرات مربوط به بیماری آلزایمر بر روی مغز بیمار را می توان با ابزارهای مختلفی شناسایی کرد، یکی از گزینه ها برای تشخیص آلزایمر ، الکتروانسفالوگرام (qEEG) است که فعالیت الکتریکی مغز را اندازه گیری می کند. تصویربرداری مغزی جزء مهمی از ارزیابی برای بیماری آلزایمر است. نقشه مغزی یا qEEG ثبت فعالیت الکتریکی مغز در سطح جداره جمجمه می باشد که کاربرد بسیار بالایی در تشخیص یکسری از اختلالات روانشناختی و عصب شناختی دارد.